2011. március 10., csütörtök

Tragedy (USA), Rivers Run Dry, Human Error

2011. május 3-án először látogat Budapestre az amerikai TRAGEDY. A csapat bő 10 éves fennállása során világszerte kultusz zenekarrá nőtte ki magát sötét, súlyos hangulatú d-beat zenéjével és „csináld magad!” hozzáállásával. A His Hero Is Gone és Deathreat tagokból alakult banda az oregoni Portland színterét erősíti, ami a stílus fellegvárának mondható, hisz olyan bandák tartoztak még ide, mint a Warcry, Severed Head Of State, From Ashes Rise, Criminal Damage, Remains Of The Day, melyekben a felállást tekintve természetesen sűrű átfedések voltak. Ezek közül ma már csak a 40 év feletti átlagéletkort felvonultató Tragedy aktív, ki tudja még meddig, úgyhogy érdemes élni a lehetőséggel és megcsípni őket élőben, amíg nem késő. Hatalmas crust-punk slágerek, letaglózó és fülbemászó dallamok, amit nem lehet egy helyben állva hallgatni.

Az estére két olyan bandát választottak a szervezők, melyek hangzásvilágukat és hozzáállásukat tekintve talán a legközelebb állnak a főfellépőhöz a magyar mezőnyből. A Rivers Run Dry a portlandi sötét, súlyos crust vonalat vegyítve néhány CrimethInc. csapat hagyatékával, ezen az estén teljes -3 gitáros- felállással játszik majd, míg a Human Error -mely lassan Európa minden eldugott, apró, kis szegletét bejárta-, simán hozza azt a kőkemény, odapörkölős krásztot, amit senki nem csinál utánuk messze e vidéken.

A koncertre elővételes jegyek kaphatók 1500 forintos áron a budapesti Underground Store-ban (1027, Budapest, Bem József utca. 22.), e-mailen keresztül a dzsukhelldisztro@gmail.com címen, valamint Rivers Run Dry és Human Error koncerteken. Összesen 200 db jegy lesz elérhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése